Hva er en svivel

Hva er en svivel

Swivels er små enheter som består av to metallsirkler forbundet med en kule eller fatformet svingledd. Swivels brukes mye i sjøfiske og har to hovedroller. For det første brukes de til å feste to lengder fiskelinje sammen, for eksempel å feste en rigg til en leder eller for å gi punktet der en kroklengde forbinder en riggkropp – dette gjøres ofte ved å fange en svivel mellom to perler og krymper, som sett her. For det andre brukes de til å eliminere linjevridning. Ettersom de to øynene til en svivel kan snurre og vri uavhengig av hverandre, reduserer dette risikoen for at linjen blir vridd, ettersom vridd linje vil bli svekket og til slutt snappe. Alle gode fiskerigger vil inkludere svivler, og sportsfiskere som lager sine egne rigger vil snart oppdage at svivler er en av de mest brukte terminalene i sjøfiske. Besøk vårt web og få den beste Sealine Products.

Fiskefiskere vil vanligvis ha en rekke forskjellige svivler i terminalutstyrssamlingen å velge mellom når de lager rigger. Vanligvis vil de største svivlene som brukes av sportsfiskere i generelt strandfiske være størrelse 1 eller 1/0 for toppen av riggene, og det er vanligvis størrelse 6 svivler som er fanget mellom perler og krymper for å feste kroklengder (snoods) til en riggkropp . Imidlertid kan sportsfiskere også ha bruk for andre størrelser. Større svivler, for eksempel størrelser 2/0, 3/0 eller større, kan brukes til rigger som brukes til å målrette mot store arter som haier eller conger ål, og svært liten størrelse 8 eller 10 svivler kan brukes når du fisker etter miniarter eller tar del i LRF (Light Rock Fishing). Jo større en svivel er, desto sterkere (og tyngre) er den, men utformingen av en svivel kan også ha stor innvirkning på styrken og ytelsen.

Fiskere bør alltid sørge for at de bruker svivler med tilstrekkelig styrke i riggene de lager. Enhver svivel som brukes i hoveddelen av en rigg, bør ha en bruddbelastning som er minst den samme som førelinjen – dette er ikke vanskelig, da en kran i størrelse 1 eller 1/0 eller rullende svivel fra alle gode produsenter vil ha en brudd belastning på over 100 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *